Ontmoet NNOW

NNOW is aanwezig op verschillende evenementen. Hieronder kunt u zien waar u NNOW kunt ontmoeten.

 • do
  14
  mrt
  2019
  vr
  15
  mrt
  2019
  12:00Provinciehuis Groningen, Nijlicht Eemshaven

  Date: 14 - 15 march 2019
  Place: City of Groningen, Eemshaven
  Locations: A-Kerk Groningen, Nijlicht Eemshaven
  During two days you will hear more about future developments of wind parks in the
  Northern part of the Dutch North sea, the activities in the main offshore wind port
  The Eemshaven, the chances of collaboration across borders and new innovations.

 • di
  21
  mei
  2019
  Bremerhaven

  Op Dinsdag 21 mei biedt het NNOW ism het WAB haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Windforce 2019 event in Bremerhaven.

  Op deze eerste dag kunnen leden van het NNOW tegen een gereduceerd tarief van €250,-  deelnemen aan het B2B programma, de opening en eerste dag van het Windforce symposium en het netwerkdiner inclusief een vaartocht naar windmolenpark "Nordergründe"

  Speerpunten tijdens het windforce symposium zijn technologie ontwikkelingen offshore wind, internnationalisering en samenwerking als ook de verbinding naar waterstof concepten. Doe je voordeel op deze eerste dag van de Windconferentie en meng je in de discussie over de toekomst van de Windenergie sector, ontmoet beslissingsmakers en experts, tijdens de B2Bm symposium, het diner of tijdens de vaartocht naar Nordergründe.

  Interesse graag kenbaar maken via djhummel@nnow.nl

  #NNOW #WAB #Inn2power #TCNN #GroningenSeaports #Provinciegroningen

 • wo
  19
  jun
  2019
  15:30Eemshaven, Nijlicht

  Onderwerp: Decommissioning Windmolens op zee.

  Programma:

  15:30 uur Inloop

  15:45 uur Welkom en inleiding

  16:00 uur Presentaties:

  • Presentatie DecomTools project: Hoe kunt u als ondernemer op duurzame en economisch verantwoorde wijze gebruik maken van de kansen die het buiten gebruik stellen van offshore windparken biedt? Welke innovatieve methoden en concepten op bijvoorbeeld het gebied van logistiek, veiligheid, scheepsontwerp en up-/recycling kunnen daarvoor worden ontwikkeld? Een concreet voorbeeld is het door Virol ontwikkelde concept van chemische recycling van rotorbladen zoals dat in het project wordt gedemonstreerd. Nina Kallio van Virol en Martijn de Vries van New Energy Coalition nemen u mee in de ‘ins en outs’ van het project.
  • Go Green Logistics and their recycling concept for blades: Bij Go Green zitten we dicht bij partners in de traditionele afvalverwerking. Daar zien we hoeveel er nog te winnen is. De afgelopen tijd zijn we benaderd met vragen over verwerking wieken van windturbines. Daarnaast zijn we in contact gekomen met partijen die technologieën hebben ontwikkeld die bij kunnen dragen aan een oplossing voor deze problemen. Daarmee is een netwerk ontstaan van ondernemers, producenten en ontwikkelaars van waaruit nieuwe technologie succesvol naar de markt gebracht moet kunnen gaan worden. De technologie betreft controlled circular processing (CCP). Jan Pat zal in zijn presentatie ingaan op zowel de techniek als de commerciële kant van dit proces.
  • Peterson: Decommissioning market and challenges

   17:15 uur Afsluiting bijeenkomst en netwerkborrel

   Aanmelden via link AANMELDEN Het maximaal aantal deelnemers is 75. Aanmelding is pas definitief na bevestiging. Max. twee personen per bedrijf.

   

 • wo
  10
  jul
  2019
  15:30Eemshaven

  Hebben alle windmolens binnenkort een stopcontact, en kunnen vaartuigen even langskomen om op te laden? Dit hangt allemaal af van de vraag waar we naartoe gaan met elektrificatie van offshore wind activiteiten. De aanleiding is echter duidelijk, de scheepvaartindustrie is namelijk een van de grootste en snelst groeiende bronnen van wereldwijde CO2-emissies. Elektrificeren met duurzaam opgewekte stroom is een van de manieren waarmee de maritieme industrie de uitstoot van broeikasgassen zou kunnen terugdringen. 

  Met welke uitdagingen wordt de scheepsbouwsector geconfronteerd om tot elektrificatie over te gaan? Welke nieuwe typen vaartuigen zijn nodig om tot duurzame off-shore windactiviteiten over te gaan? En hoe kijkt de scheepsbouwsector zelf tegen deze ontwikkeling op het gebied van elektrificatie aan?

  De maritieme energietransitie vraagt om een lange adem. Een consistent beleid, gebaseerd op weloverwogen transitiepaden, is daartoe essentieel. Eén van de complexiteiten van de maritieme energietransitie zijn de vele factoren die hierop van invloed zijn. Met welke instrumenten kan de maritieme sector worden geholpen om de consequenties van alternatieve energiedragers aan boord van schepen te kunnen overzien?

  Tot slot kijken we naar de rol die het havenbedrijf speelt in het verduurzamen van de off-shore activiteiten. Welke kansen en uitdagingen ziet het havenbedrijf voor de off-shore sector?

   Hier gaan we het tijdens het ‘Innovatielab’ op 10 juli a.s. over hebben.

  Programma:

  15:30 uur Inloop

  15:45 uur Welkom en inleiding

  16:00 uur Presentaties

  Dagvoorzitter:                  Groningen Seaports

  Welkomstwoord:            Dirk Jan Hummel, namens MOI Offshore Energy

   

  Sprekers:
   Guus van der Bles, Conoship
  Met welke uitdagingen wordt de scheepsbouwsector geconfronteerd om tot elektrificatie over te gaan? Welke nieuwe typen vaartuigen zijn nodig om tot duurzame off-shore windactiviteiten over te gaan? En hoe kijkt de scheepsbouwsector zelf tegen deze ontwikkeling op het gebied van elektrificatie aan?

   Moritz Krijgsman, Marin
  De maritieme energietransitie vraagt om een lange adem. Een consistent beleid, gebaseerd op weloverwogen transitiepaden, is daartoe essentieel. Eén van de complexiteiten van de maritieme energietransitie zijn de vele factoren die hierop van invloed zijn. MARIN helpt de maritieme sector met de conceptuele ontwerpmethode SPEC, die de consequenties van alternatieve energiedragers aan boord van schepen nu en in de toekomst zichtbaar en tastbaar maakt.

   Bart van der Kolk, Groningen Seaports
  De rol van Groningen Seaports in de verduurzaming van de scheepvaart en de kansen die er liggen voor de offshore sector om hierin stappen te zetten.

   Aanmelden kan via deze link:  Aanmelden

 • di
  15
  okt
  2019
  Delfzijl, zeevaartschool, Duurswoldlaan 2a

  Aanmelden via deze link :

  Aanmelden voor 15 oktober 

 • wo
  16
  okt
  2019
  NVT

  Door externe reden hebben wij besloten om de woensdag sessie in Groningen te laten vervallen en hen die zich hiervoor hebben opgegeven uit te nodigen voor de sessie morgenmiddag op het Noorderpoort te Delfzijl.

  Adres;  Noorderpoort, Maritiem &Techniek, Duurswoldlaan 2A, 9936 HA Delfzijl

  Voldoende parkeergelegenheid bij de school en in de nabije omgeving.

  Datum: 15 oktober 2019

  Tijd: inloop 1530, aanvang programma 16.00, einde programma 18.00

   

  Uiteraard begrijpen wij dat het niet voor een ieder van jullie mogelijk is om op zo’n korte termijn de agenda aan te passen, maar voor hen die wel de mogelijkheid hebben om de bijeenkomst in Delfzijl bij te wonen het geluk dat we deze sessie eindigen met een Warm buffet, aangeboden door de lokale netwerkclub Ventus. Indien u niet in staat bent om de bijeenkomst morgen bij te wonen, alle informatie, presentaties en planning, over de Leergang zal wel met u worden gedeeld.

 • wo
  30
  okt
  2019
  14:00Seazip Offshore Service, Korte lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

  Gastsprekers zijn Alex Rodenburg van Seaway Heavy Lifting, Jan Reier Arends van Seazip Offshore Services(tevens gastheer)
  en Simon Fraser, EEEGR Cluster UK. Het thema is internationalisering, oftewel hoe kan ik profiteren van de ervaringen van de sprekers in Taiwan, Uk en de Verenigde Staten.

  Plaats : Seazip Offshore Service, Korte lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

  Programma:
  14.00 – 14.30 inloop
  14.30 - 15.45 welkom en eerste spreker(s)
  15.45 – 16.00 pauze
  16.00 – 17.00 Tweede deel spreker(s) plus pitches nieuwe leden
  17.00 – 18.00 Netwerkborrel plus warme snack
  Aanmelden verplicht en kosteloos voor NNOW leden. De ruimte in Harlingen is beperkt en vol is vol.

  Annmelden via : aanmelden

 • do
  14
  nov
  2019
  Nijlicht en Buss Terminal Eemshaven

  Onderwerp: Logistieke uitdagingen offshore wind
  Sprekers : NNOW

 • ma
  25
  nov
  2019
  Kopenhagen

  Speciaal voor NNOW-Leden

  Gaat u de Wind Europe eind november in Kopenhagen bezoeken?

  Maak u bezoek extra interessant met deelname aan de B2B matchmaking georganiseerd door onze collega’s van het Energy Innovation Cluster Denmark.
  Met o.a. deelnemers als MHI Vestas, Siemens Gamesa en Semco Marine voldoende gelegenheid voor kansrijke gesprekken.

  Deelname aan dergelijke matchmakings is normaal gesproken prijzig, echter mag NNOW, als collega clusterorganisatie in Nederland,
  twintig deelnemers gratis laten deelnemen aan dit event. NNOW leden hebben vanzelfsprekend voorrang bij de verstrekking van deze twintigtal codes.

  Bij interesse graag een mailtje naar djhummel@nnow.nl

   

 • do
  12
  dec
  2019
  Nijlicht Eemshaven

  Onderwerp: Offshore installaties op Smart Grid
  Sprekers : NEC, Mark Lavetier