Meet NNOW

NNOW will attend a number of different events. The following is a list of places where you can meet NNOW.

 • Thu
  28
  Jun
  2018
  14.00 uurHodij Coatings Heerenveen

  Met drie interessante sprekers, een gepassioneerde dagvoorzitter en 22 aanwezige NNOW leden hadden we gisteren een verrassende en interessante Innovatie middag bij Hodij Coatings in Hoogeveen. De voortgang van Inn2Power programma is gepresenteerd en warm ontvangen.
  De aanwezige ondernemers zijn zeer gespitst op samenwerking en innovatie, en de onderwerpen van de sprekers, Qlayers, Arvick en Ocean Grazer, sloot daar mooi op aan.

 • Tue
  25
  Sep
  2018
  Hamburg

  Van 25  t/m 28 september is NNOW, samen met vier leden  tw SiriMarine, Hulst Innovation Cable equipment, Kwint Groep en Arvick te vinden met een stand in Hal B4.EG.415

  De Wind Energy Beurs in Hamburg is de grootste Supply Chain Offshore wind beurs ter wereld en een bezoek kan zeer interessant zijn.

  Alle NNOW leden die de beurs bezoeken zijn van harte welkom op onze stand.

  https://www.windenergyhamburg.com/

 • Tue
  25
  Sep
  2018
  Hamburg

  Van 25  t/m 28 september is NNOW, samen met vier leden  tw SiriMarine, Hulst Innovation Cable equipment, Kwint Groep en Arvick te vinden met een stand in Hal B4.EG.415

  De Wind Energy Beurs in Hamburg is de grootste Supply Chain Offshore wind beurs ter wereld en een bezoek kan zeer interessant zijn.

  Alle NNOW leden die de beurs bezoeken zijn van harte welkom op onze stand.

  https://www.windenergyhamburg.com/

 • Tue
  06
  Nov
  2018
  Wed
  07
  Nov
  2018
  12:00MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2, 9727 KB GRONINGEN

  Dinsdag 6 en woensdag 7 november zijn de Promotiedagen in Martiniplaza, Groningen. Sinds jaar en dag vormen bedrijven en bestuurders uit de Eemsdelta regio en de Groningse zeehavens het Eemsdeltaplein. De organisatie van het Eemsdeltaplein biedt NNOW graag op woensdag 7 november om 20.00 uur de gelegenheid om een ledenborrel te organiseren op het plein. Standhouders van het Eemsdeltaplein zijn o.a. Groningen Seaports, Hulst Innovatie, Eqin, Alert, Delftechniek en Hijsspecialist. Allen tevens lid van NNOW.

  Een entreekaart kan gratis worden aangevraagd door hier te klikken.

  Meer informatie over de Promotiedagen is te vinden op https://www.promotiedagen.nl/ .

 • Wed
  07
  Nov
  2018
  Thu
  08
  Nov
  2018
  Aalborg

  Offshore B2B Match Making 7-8 Nov. in Aalborg https://offshoreb2b-2018.b2match.io/

  Please follow the above link for further information reg. registration, program, prices.
  This event is not a conference and trade fair either. It mainly focus on B2B match making and visits to selected companies incl. Bladt Industries and Siemens Gamesa (blade manufacturing).

  (more…)

 • Thu
  08
  Nov
  2018
  15:30SMST Drachten

  Programma : VR/AR: een extra laagje werkelijkheid voor uw bedrijfsprocessen!?
  Procesoptimalisatie met behulp van virtuele technieken

  Procesoptimalisatie is voor ieder bedrijf van belang. Dankzij digitalisering zijn er allerlei nieuwe technieken beschikbaar gekomen die procesoptimalisatie kunnen ondersteunen. Enkele van deze technieken, zoals VR (virtuele werkelijkheid) en AR (toevoegen van virtuele beelden aan de echte werkelijkheid) kunnen ondersteunend zijn om de bedrijfsprocessen te optimaliseren.
  Maar moeten wij als bedrijf iets met deze nieuwe technologieën. Wat is eigenlijk het verschil? En wat kun je er dan precies mee? Hoe neem ik mijn personeel hierin mee? Daarover gaat de Innovatielab-Technologiekring-bijeenkomst op 8 november a.s. van 15.30 tot 19.30 uur die georganiseerd wordt door TCNN, Kamer van Koophandel, NNOW en de Koninklijke Metaalunie. We zijn te gast bij SMST in Drachten waar al gebruik wordt gemaakt van deze nieuwe technologieën.(more…)

 • Thu
  14
  Mar
  2019
  Fri
  15
  Mar
  2019
  12:00Provinciehuis Groningen, Nijlicht Eemshaven

  Date: 14 - 15 march 2019
  Place: City of Groningen, Eemshaven
  Locations: A-Kerk Groningen, Nijlicht Eemshaven
  During two days you will hear more about future developments of wind parks in the
  Northern part of the Dutch North sea, the activities in the main offshore wind port
  The Eemshaven, the chances of collaboration across borders and new innovations.

 • Tue
  21
  May
  2019
  Bremerhaven

  Op Dinsdag 21 mei biedt het NNOW ism het WAB haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Windforce 2019 event in Bremerhaven.

  Op deze eerste dag kunnen leden van het NNOW tegen een gereduceerd tarief van €250,-  deelnemen aan het B2B programma, de opening en eerste dag van het Windforce symposium en het netwerkdiner inclusief een vaartocht naar windmolenpark "Nordergründe"

  Speerpunten tijdens het windforce symposium zijn technologie ontwikkelingen offshore wind, internnationalisering en samenwerking als ook de verbinding naar waterstof concepten. Doe je voordeel op deze eerste dag van de Windconferentie en meng je in de discussie over de toekomst van de Windenergie sector, ontmoet beslissingsmakers en experts, tijdens de B2Bm symposium, het diner of tijdens de vaartocht naar Nordergründe.

  Interesse graag kenbaar maken via djhummel@nnow.nl

  #NNOW #WAB #Inn2power #TCNN #GroningenSeaports #Provinciegroningen

 • Wed
  19
  Jun
  2019
  15:30Eemshaven, Nijlicht

  Onderwerp: Decommissioning Windmolens op zee.

  Programma:

  15:30 uur Inloop

  15:45 uur Welkom en inleiding

  16:00 uur Presentaties:

  • Presentatie DecomTools project: Hoe kunt u als ondernemer op duurzame en economisch verantwoorde wijze gebruik maken van de kansen die het buiten gebruik stellen van offshore windparken biedt? Welke innovatieve methoden en concepten op bijvoorbeeld het gebied van logistiek, veiligheid, scheepsontwerp en up-/recycling kunnen daarvoor worden ontwikkeld? Een concreet voorbeeld is het door Virol ontwikkelde concept van chemische recycling van rotorbladen zoals dat in het project wordt gedemonstreerd. Nina Kallio van Virol en Martijn de Vries van New Energy Coalition nemen u mee in de ‘ins en outs’ van het project.
  • Go Green Logistics and their recycling concept for blades: Bij Go Green zitten we dicht bij partners in de traditionele afvalverwerking. Daar zien we hoeveel er nog te winnen is. De afgelopen tijd zijn we benaderd met vragen over verwerking wieken van windturbines. Daarnaast zijn we in contact gekomen met partijen die technologieën hebben ontwikkeld die bij kunnen dragen aan een oplossing voor deze problemen. Daarmee is een netwerk ontstaan van ondernemers, producenten en ontwikkelaars van waaruit nieuwe technologie succesvol naar de markt gebracht moet kunnen gaan worden. De technologie betreft controlled circular processing (CCP). Jan Pat zal in zijn presentatie ingaan op zowel de techniek als de commerciële kant van dit proces.
  • Peterson: Decommissioning market and challenges

   17:15 uur Afsluiting bijeenkomst en netwerkborrel

   Aanmelden via link AANMELDEN Het maximaal aantal deelnemers is 75. Aanmelding is pas definitief na bevestiging. Max. twee personen per bedrijf.

   

 • Wed
  10
  Jul
  2019
  15:30Eemshaven

  Hebben alle windmolens binnenkort een stopcontact, en kunnen vaartuigen even langskomen om op te laden? Dit hangt allemaal af van de vraag waar we naartoe gaan met elektrificatie van offshore wind activiteiten. De aanleiding is echter duidelijk, de scheepvaartindustrie is namelijk een van de grootste en snelst groeiende bronnen van wereldwijde CO2-emissies. Elektrificeren met duurzaam opgewekte stroom is een van de manieren waarmee de maritieme industrie de uitstoot van broeikasgassen zou kunnen terugdringen. 

  Met welke uitdagingen wordt de scheepsbouwsector geconfronteerd om tot elektrificatie over te gaan? Welke nieuwe typen vaartuigen zijn nodig om tot duurzame off-shore windactiviteiten over te gaan? En hoe kijkt de scheepsbouwsector zelf tegen deze ontwikkeling op het gebied van elektrificatie aan?

  De maritieme energietransitie vraagt om een lange adem. Een consistent beleid, gebaseerd op weloverwogen transitiepaden, is daartoe essentieel. Eén van de complexiteiten van de maritieme energietransitie zijn de vele factoren die hierop van invloed zijn. Met welke instrumenten kan de maritieme sector worden geholpen om de consequenties van alternatieve energiedragers aan boord van schepen te kunnen overzien?

  Tot slot kijken we naar de rol die het havenbedrijf speelt in het verduurzamen van de off-shore activiteiten. Welke kansen en uitdagingen ziet het havenbedrijf voor de off-shore sector?

   Hier gaan we het tijdens het ‘Innovatielab’ op 10 juli a.s. over hebben.

  Programma:

  15:30 uur Inloop

  15:45 uur Welkom en inleiding

  16:00 uur Presentaties

  Dagvoorzitter:                  Groningen Seaports

  Welkomstwoord:            Dirk Jan Hummel, namens MOI Offshore Energy

   

  Sprekers:
   Guus van der Bles, Conoship
  Met welke uitdagingen wordt de scheepsbouwsector geconfronteerd om tot elektrificatie over te gaan? Welke nieuwe typen vaartuigen zijn nodig om tot duurzame off-shore windactiviteiten over te gaan? En hoe kijkt de scheepsbouwsector zelf tegen deze ontwikkeling op het gebied van elektrificatie aan?

   Moritz Krijgsman, Marin
  De maritieme energietransitie vraagt om een lange adem. Een consistent beleid, gebaseerd op weloverwogen transitiepaden, is daartoe essentieel. Eén van de complexiteiten van de maritieme energietransitie zijn de vele factoren die hierop van invloed zijn. MARIN helpt de maritieme sector met de conceptuele ontwerpmethode SPEC, die de consequenties van alternatieve energiedragers aan boord van schepen nu en in de toekomst zichtbaar en tastbaar maakt.

   Bart van der Kolk, Groningen Seaports
  De rol van Groningen Seaports in de verduurzaming van de scheepvaart en de kansen die er liggen voor de offshore sector om hierin stappen te zetten.

   Aanmelden kan via deze link:  Aanmelden

 • Tue
  15
  Oct
  2019
  Delfzijl, zeevaartschool, Duurswoldlaan 2a

  Aanmelden via deze link :

  Aanmelden voor 15 oktober 

 • Wed
  16
  Oct
  2019
  NVT

  Door externe reden hebben wij besloten om de woensdag sessie in Groningen te laten vervallen en hen die zich hiervoor hebben opgegeven uit te nodigen voor de sessie morgenmiddag op het Noorderpoort te Delfzijl.

  Adres;  Noorderpoort, Maritiem &Techniek, Duurswoldlaan 2A, 9936 HA Delfzijl

  Voldoende parkeergelegenheid bij de school en in de nabije omgeving.

  Datum: 15 oktober 2019

  Tijd: inloop 1530, aanvang programma 16.00, einde programma 18.00

   

  Uiteraard begrijpen wij dat het niet voor een ieder van jullie mogelijk is om op zo’n korte termijn de agenda aan te passen, maar voor hen die wel de mogelijkheid hebben om de bijeenkomst in Delfzijl bij te wonen het geluk dat we deze sessie eindigen met een Warm buffet, aangeboden door de lokale netwerkclub Ventus. Indien u niet in staat bent om de bijeenkomst morgen bij te wonen, alle informatie, presentaties en planning, over de Leergang zal wel met u worden gedeeld.

 • Wed
  30
  Oct
  2019
  14:00Seazip Offshore Service, Korte lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

  Gastsprekers zijn Alex Rodenburg van Seaway Heavy Lifting, Jan Reier Arends van Seazip Offshore Services(tevens gastheer)
  en Simon Fraser, EEEGR Cluster UK. Het thema is internationalisering, oftewel hoe kan ik profiteren van de ervaringen van de sprekers in Taiwan, Uk en de Verenigde Staten.

  Plaats : Seazip Offshore Service, Korte lijnbaan 25, 8861 NS Harlingen

  Programma:
  14.00 – 14.30 inloop
  14.30 - 15.45 welkom en eerste spreker(s)
  15.45 – 16.00 pauze
  16.00 – 17.00 Tweede deel spreker(s) plus pitches nieuwe leden
  17.00 – 18.00 Netwerkborrel plus warme snack
  Aanmelden verplicht en kosteloos voor NNOW leden. De ruimte in Harlingen is beperkt en vol is vol.

  Annmelden via : aanmelden

 • Thu
  14
  Nov
  2019
  Nijlicht en Buss Terminal Eemshaven

  Onderwerp: Logistieke uitdagingen offshore wind
  Sprekers : NNOW

 • Mon
  25
  Nov
  2019
  Kopenhagen

  Speciaal voor NNOW-Leden

  Gaat u de Wind Europe eind november in Kopenhagen bezoeken?

  Maak u bezoek extra interessant met deelname aan de B2B matchmaking georganiseerd door onze collega’s van het Energy Innovation Cluster Denmark.
  Met o.a. deelnemers als MHI Vestas, Siemens Gamesa en Semco Marine voldoende gelegenheid voor kansrijke gesprekken.

  Deelname aan dergelijke matchmakings is normaal gesproken prijzig, echter mag NNOW, als collega clusterorganisatie in Nederland,
  twintig deelnemers gratis laten deelnemen aan dit event. NNOW leden hebben vanzelfsprekend voorrang bij de verstrekking van deze twintigtal codes.

  Bij interesse graag een mailtje naar djhummel@nnow.nl

   

 • Thu
  12
  Dec
  2019
  Nijlicht Eemshaven

  Onderwerp: Offshore installaties op Smart Grid
  Sprekers : NEC, Mark Lavetier

 • Tue
  21
  Jan
  2020
  New Energy Coalition, Groningen

  Onderwerp: aanleiding MW op Grid, opslag en omzetten naar Waterstof?
  Sprekers : NEC, Patricik Cnubben

 • Thu
  13
  Feb
  2020
  Eemshaven

  Onderwerp: O&M- algemeen
  Sprekers : Siemens/Guus

 • Thu
  12
  Mar
  2020
  Rope Access Noord, Groningen

  Onderwerp: O&M- health & safety
  Sprekers :WP Offshore

 • Thu
  12
  Mar
  2020
  Mon
  31
  Aug
  2020

  Vanwege de Corona-crisis gaan de bijeenkomsten van de Leergang Oriëntatie Offshore Wind tot de zomervakantie niet door.
  We hopen in september of oktober de draad weer op te pakken, zodat we aan het eind van 2020 de leergang samen kunnen afsluiten.

  Wel gaan we in mei een Webinar, een onlinebijeenkomst via internet organiseren.
  Thema van die bijeenkomst is ‘Wanneer de windmolens niet meer draaien …
  De meeste turbines zijn ontworpen voor een levensduur van 20-25 jaar.
  Na deze periode worden ze doorgaans ontmanteld. Hoe doen we dat, en wat doen we met het materiaal van deze offshore windturbines?

  We gaan er een interessante en interactieve bijeenkomst van maken. Op die manier houden we toch wat contact met elkaar.
  Binnenkort hoor je meer over de inhoud en organisatie van de bijeenkomst. Dan zullen we ook aangeven hoe we omgaan met de certificering.

 • Thu
  26
  Mar
  2020
  14:30Nijlicht Eemshaven
 • Thu
  16
  Apr
  2020
  Eemshaven

  Onderwerp: O&M- Corrosie, Life cycle onderhoud
  Sprekers :WP Offshore

 • Thu
  28
  May
  2020
  16:30Webinar via aanmelding

  Zoals aangekondigd gaan we online!

  Op donderdag 28 mei organiseren we  van 16.30 tot 17.30 uur  als onderdeel van de leergang een webinar met als thema:

  ‘Wanneer de windmolens niet meer draaien …’ 

  Wat moet er gebeuren met offshore windparken die aan het einde van hun levenscyclus zitten?
  De meeste windturbines zijn ontworpen en gecertificeerd voor een levensduur van 20-25 jaar.
  Na deze periode worden ze doorgaans ontmanteld. Hoe doen we dat, en wat komt er logistiek bij kijken?
  Welke kansen en uitdagingen biedt dat voor de offshore windindustrie en wat betekent dit voor de havens?

  A.s. donderdag  zullen twee sprekers een online presentatie verzorgen over dit onderwerp:

  Erik Bertholet, Businessmanager bij Groningen Seaports, www.groningen-seaports.com/industries/offshore-wind/

  Sander van Helvoort,  Business Manager Wind & Renewables bij de logistieke dienstverlener Peterson, https://energylogistics.onepeterson.com/nl

  We gaan er een interessante en interactieve bijeenkomst van maken!

  Aanmelden is noodzakelijk, dat kan via deze link:
  https://attendee.gotowebinar.com/register/7721861772791478543

  Je ontvangt van ons vervolgens informatie hoe je kunt deelnemen aan het webinar.
  We hopen in september of oktober de echte bijeenkomsten weer te kunnen vervolgen, maar het is nog onduidelijk wat dan mogelijk is. In september weten we meer, dan zullen we jullie ook informeren over de certificering.

  Dit Webinar telt in ieder geval gewoon mee! Het streven blijft om de leergang in 2020 af te sluiten.

  Met vriendelijke groet,

   

  Stieneke Boerma (Noorderpoort) en Dirk Jan Hummel (NNOW)

 • Thu
  18
  Jun
  2020
  Delfzijl, zeevaartschool

  Onderwerp: Eindafsluiting-certificaten-demonstraties
  Sprekers :Gerard Schepers

 • Wed
  30
  Sep
  2020
 • Thu
  22
  Oct
  2020
  14:30Groningen Airport Eelde

  Supply Chain Meeting

  Donderdag 22 oktober - 10.00 uur tot 18.00 uur

  Groningen Airport Eelde

  Donderdag 22 oktober organiseren wij de kick-off van het OWIC-project gecombineerd met de NNOW Supply chain meeting op Groningen Airport in Eelde.
  Airport Groningen Eelde is lid van het NNOW en is een uitstekende locatie om Coronaproof iets te organiseren.
  In de Boeingzaal kunnen wij 60 deelnemers ontvangen en zal het event hybride te volgen zijn.

  Programma

  14.30 uur            Start Supply chain meeting

  17.00 uur            Borrel

  Kunnen jullie deze datum voor jezelf en de projectmedewerkers zoals benoemd in het plan, reserveren in de agenda?

  Definitieve agenda en uitnodiging volgt z.s.m.